Dobrodošli na www.pliva.hr

Nagrade i priznanja PLIVI

2016

Najbolji poslodavac partner

PLIVI je po četvrti put uručeno priznanje Certifikat Poslodavac Partner za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima te zauzima prvo mjesto na listi Top 5 Poslodavaca Partnera u Hrvatskoj zahvaljujući tome što je ove godine postigla najbolji mogući rezultat sa 100% bodova u svim područjima certificiranja.

Više >>>

Ovakav rezultat postignut je temeljem besprijekorno postavljenih procesa upravljanja ljudskim potencijalima prilagođenih internim potrebama, ali i potrebama tržišta. Zaposlenici su prepoznati kao ključan faktor razvoja poslovanja, te se naglasak stavlja na njihovu sustavnu edukaciju i razvoj te brojne druge segmente kvalitete života.

 „Ljudi su PLIVINA najveća prednost i najsnažniji izvor uspjeha. Upravo naši zaposlenici najviše pridonose ostvarivanju uspješnih poslovnih rezultata koji su i pozicionirali PLIVU kao regionalnog lidera, najboljeg hrvatskog izvoznika te jednog od najvećih privatnih investitora u Hrvatskoj. Zadovoljstvo mi je da već nekoliko godina za redom intenzivno zapošljavamo kvalitetne, obrazovane i motivirane stručnjake u koje značajno ulažemo i kojima nudimo rad u izazovnom međunarodnom okruženju,“ istaknuo je predsjednik Uprave PLIVE Mihael Furjan.

Najbolji veliki hrvatski izvoznik

Na 11. Konvenciji hrvatskih izvoznika koja u organizaciji udruge Hrvatski izvoznici održala u hotelu dodijeljene su nagrade „Zlatni ključ“ najboljim izvoznicima u 2015. Godini, a najprestižniju nagradu „Zlatni ključ“ kao najbolji hrvatski izvoznik u kategoriji velikih tvrtki osvojila je PLIVA, najveća farmaceutska kompanija u Hrvatskoj.

Više >>>

U ime PLIVE nagradu je preuzeo Mihael Furjan,  predsjednik Uprave PLIVE koji se zahvalio svim prisutnima te istaknuo:  „Više od 90 posto PLIVINE proizvodnje se izvozi, više nego ikada ulažemo u istraživanje i razvoj, a u posljednje tri godine 1,3 milijarde kuna uložili smo u nove pogone, što je također najveći iznos u povijesti kompanije. Uvjeren sam kako će sve navedeno dodatno pridonijeti tome da se i dalje uspješno nosimo s najjačima na svijetu.“   

2015

Najbolji hrvatski veliki izvoznik i najbolji izvoznik u Rusku Federaciju

2015. godine drugu godinu za redom, u PLIVI je pripala prestižna nagrada „Zlatni ključ“ za najboljeg hrvatskog izvoznika u kategoriji velikih tvrtki. PLIVI, koja više od od 80% svog proizvodnog portfelja izvozi na najveća svjetska tržišta kao što su Ruska Federacija, SAD i Europska unija, pripala je i nagrada za najboljeg izvoznika u Rusku Federaciju za 2014.

Više >>>

Nagrada se dodjeljuje nastavno na nominacije stručnog povjerenstva za dodjelu nagrada „Zlatni ključ“ najboljim izvoznicima u 2014. godini, sastavljeno od predstavnika Hrvatskih izvoznika, HBOR-a, HGK, HUP-a, FINA-e, MINGO-a, MINPO-a, MVEP-a, DZS, Carinske uprave, HAMAG-BICRO-a i HRT-a, prema kategorijama određenim Pravilnikom za dodjelu nagrada.

Trostruki Zlatni Indeks

Poduzećima koja su najviše sudjelovala u studentskom životu u 2015. godini dodijeljene su nagrade Zlatni indeks, a PLIVA je te godine osvojila čak tri Zlatna indeksa u kategorijama Prakse, Stipendije i Najbolji imidž prema percepciji studenata.

Više >>>

Kao kompanija koja blisko surađuje s akademskom zajednicom i sudjeluje u brojnim studentskim projektima, drago nam je što je to prepoznato i od strane studenata. Činjenica da su nas studenti nagradili s čak tri nagrade u jednoj godini svakako motivira i usmjerava  naša daljnja nastojanja u pridonošenju kvalitetnijem studentskom životu i osiguravanju pozitivnog imidža PLIVE među zajednicama studenata.

Priznanje Vlade RH za investicijski projekt u industriji

Vlada Republike Hrvatske PLIVI je na konferenciji INVEST HR 2015. godine dodijelila značajno priznanje za investicijski projekt izgradnje novih kapaciteta u Savskom Marofu i time pokazala kako je PLIVU prepoznala kao jednog od najuspješnijih investitora u Hrvatskoj.

Više >>>

Investicija u Savskom Marofu dio je PLIVINOG investicijskog ciklusa u nova postrojenja i najsuvremeniju opremu vrijedna više od milijardu kuna.  

2014

Top Poslodavac Partner

PLIVA se u 2014. našla visoko na ljestvici Top 5 Poslodavaca Partnera s izvrsno razrađenim praksama upravljanja ljudskim resursima te se posebno istaknula cjelovitim strateškim pristupom svim ključnim segmentima upravljanja zaposlenicima: zapošljavanju, praćenju rada i nagrađivanju, razvoju i odnosu prema zaposlenicima.

Više >>>

Ocjene stručnjaka prema kojima je PLIVA zauzela visoko drugo mjesto kao jedna od tvrtki s najrazvijenijim praksama privlačenja i zadržavanja zaposlenika potvrdile su kako je i struka prepoznala PLIVU kao jednog od najpoželjnijih poslodavaca na tržištu rada.

Aleksandar Zemunić koji je u ime tvrtke SELECTIO uručio certifikat PLIVI, izjavio je pri uručenju: „PLIVA je jedan od začetnika modernog upravljanja ljudskim resursima u Hrvatskoj te dugi niz godina razvija svoje prakse upravljanja ljudskim resursima u skladu s razvojem zaposlenika, tržišta i poslovnih potreba tvrtke. Zahvaljujući posvećenosti visokim standardima kvalitete u svim područjima, pa tako i upravljanju zaposlenicima, PLIVA zadržava jednu od vodećih pozicija u području upravljanja ljudskim resursima.“

Najbolji hrvatski veliki izvoznik i najbolji izvoznik u SAD

Nagrada „Zlatni ključ“ za najbolje izvoznike u 2013. godinu u kategoriji velikih tvrtki dodijeljena je PLIVI na 9. konvenciji hrvatskih izvoznika.

Više >>>

U ime PLIVE i njezinih djelatnika, ali i u ime svih  laureata i nominiranih kompanija, prisutnima se te godine zahvalio tadašnji predsjednik Uprave PLIVE, Tihomir Orešković koji je istaknuo: "Svi nominirani za ovo prestižnu priznanje zaslužuju veliku pohvalu. Vjerujem kako smo svjesni da jedino iskorakom na strana tržišta možemo osigurati stabilan rast hrvatskog gospodarstva. U konkurenciji s najjačima možemo usvojiti nove tehnologije i znanja potrebna za brži razvoj. U Hrvatskoj postoji velik potencijal i raduje me da smo ga počeli prepoznavati. 

Zlatni indeks

PLIVA je 2014. godine nagrađena posebnom nagradom žirija kao tvrtku koja ulaže u studentske projekte i pridonosi boljem studentskom životu.

Više >>>

Priznanje koje dolazi od studenata za PLIVU je posebno  važno, jer ulaganjem u njih ulažemo u našu budućnost te osiguravamo buduće mlade, kreativne i motivirane kolege. Također, ovakvo priznanje motivira i usmjerava  naša daljnja nastojanja pridonošenju studentskom životu i osiguravanju pozitivnog imidža PLIVE među zajednicama studenata.

2013

Ključna razlika

Natječaji poput Ključne razlike za nas su prilika da preispitamo koliko smo uspješni, a koliko i gdje još moramo raditi i razvijati se.", poruka je kojom se PLIVA tada predstavila na dodjeli nagrada.

Više >>>

Nagrada „Ključna razlika“ dodjeljuje se s ciljem identificiranja i promoviranja poslodavaca koji potiču raznolikost u radnom okruženju i ljudskim potencijalima. Ovaj projekt iznimno je važan jer osnažuje ranjive skupine osoba koje su izložene višestrukoj diskriminaciji na hrvatskom tržištu rada.

Zlatni Indeks

Na natječaj za Zlatnog indeks u 2013. godini bilo je prijavljeno ukupno 27 poduzeća.

Više >>>

U trećoj godini otkako se nagrada dodijeljivala, PLIVA je 2013. osvojila nagradu u kategoriji "studentske prakse u poduzećima“.

Nagrada za doprinos ugledu i promociji Zagrebačke županije u zemlji i svijetu

Povodom obilježavanja Dana Zagrebačke županije u hotelu International u Zagrebu održana je svečana sjednica Županijske skupštine na kojoj su podijeljena javna priznanja i nagrade za doprinos ugledu i promociji županije.

Više >>>

Ovom prigodom tada je PLIVI dodijeljena je nagrada za doprinos ugledu i promociji Zagrebačke županije u zemlji i svijetu. Nagrada je dodijeljena radi velikih ulaganja u proširenje proizvodnih kapaciteta započetih 2012. godine u Savskom Marofu.