Dobrodošli na www.pliva.hr

Što kažu PLIVINI stipendisti

Mande Miošić i Moris Mihovilović, Kemičari, TAPI Istraživanje i razvoj

Plivina stipendija za mene je bila veliko priznanje i nagrada za moj dugogodišnji trud i učenje. Najveći benefit koji mi je donijela je zasigurno zapošljavanje odmah nakon završetka studija, i to u najvećoj farmaceutskoj tvrtki ovog dijela Europe.

Trenutno radimo u laboratoriju organske sinteze. Najviše nam se sviđa dinamičnost posla i to što stalno nailazimo na nove probleme, a pronalaskom njihovih rješenja najviše učimo.

 

Petra Biliškov i Diana Jurić, Analitičarke, Istraživanje i razvoj Analitika

Plivina stipendija mi je prije svega značila veliku financijsku pomoć, omogućila da se financijski osamostalim i na taj način sazrijem, a naravno donijela je i brojne druge pogodnosti kao sto su razna poznanstva, druženja, privremeni studentski posao kao i mogućnost zapošljavanja nakon fakulteta. Nakon studija nadala sam se poslu sličnom ovom kojeg radim.

Dobivanje Plivine stipendije, ne samo što je vjetar u leđa na horizontu profesionalnog razvoja, ujedno je i potvrda isplativosti upornog dugogodišnjeg rada tijekom studija.

Trenutno radim u Istraživačkom institutu koji se pokazao plodnim tlom za kreativnost i sinonimom izazovnom radnom okruženju. Moram priznati da je izvanredno osjećati svoj (mali) doprinos u nezamislivo kompleksnom putu koji prođe jedna molekula do gotovog lijeka. Kontinuirano razvijanje znanja, kao i nepredvidljivost koju donosi svaki novi radni dan – upravo je ono što me najviše motivira u poslu koji radim. 

Dario Klarić, Inženjer u pilotu, Istraživanje i razvoj TAPI Pilot i Antonio Kobeščak, Suradnik za klinički razvoj, Biofarmaceutika

Najveći benefit stipendije je taj što sam dobio priliku, još kao student, raditi u Plivi. Trenutno radim u TAPI R&D, u Pilot postrojenju. Najviše mi se sviđa poticajna atmosfera te radni uvjeti jer radim na modernoj opremi, na projektu koji zahtjeva puno rada i znanja, stoga učim jako puno na stvarnim i praktičnim procesima i primjerima. Svojim budućim kolegama, današnjim studentima bih preporučio da se prijave na stipendiju jer ne moraju razmišljati o inozemstvu da bi ostvarili zaposlenje koje je dobro plaćeno i ispunjavajuće.

Nakon studija velika želja bila mi je zaposliti se u farmaceutskoj industriji. Oduvijek me zanimalo istraživanje i razvoj te sam stoga uvijek razmišljao o PLIVI kao farmaceutskoj kompaniji s jakim odjelom Istraživanja i razvoja koji zapošljava niz struka u poslovima poput pretformulacija i analitike pa sve do formulacija i kliničkog razvoja. Budući da je PLIVA dio globalne kompanije Teve, u svakodnevnom radu redovito sam u kontaktu i s kolegama diljem Europe te iz SAD-a i Izraela. 

Ana Franjko, Suradnik za registraciju proizvoda, Registracija i Andrea Vulinović, Analitičar, Istraživanje i razvoj Analitika

Dobivanjem stipendije dobila sam i priliku tijekom završne godine studija raditi u PLIVI, a to iskustvo rada je dragocjeno i poučno. Osim toga, kao PLIVINI stipendisti imali smo priliku upoznati Istraživački institut PLIVE i sudjelovati na tradicionalnom druženju PLIVINIH zaposlenika.

Trenutno radim u Registraciji lijekova gdje kao član tima sudjelujem u regulatornim aktivnostima potrebnim za dobivanje odobrenja i održavanju lijeka na tržištu. Posao je izazovan jer zahtijeva stalno unaprjeđivanje organizacijskih vještina, trajno učenje i suradnju s mnogo drugih odjela. 

 

 

© 2017 PLIVA HRVATSKA d.o.o. / Sva prava pridržana. / Važne pravne informacije / Impressum