Dobrodošli na www.pliva.hr

Cjeloživotno usavršavanje ljekarnika iz Hrvatske i regije u Splitu na PLIVINOJ ljetnoj školi kliničke farmacije

Cjeloživotno usavršavanje ljekarnika iz Hrvatske i regije u Splitu na PLIVINOJ ljetnoj školi kliničke farmacije

Medicinski fakultet Sveučilišta u Splitu (MEFST) i međunarodno etablirana tvrtka za edukaciju Pharma Expert, uz podršku PLIVE, treći put za magistre farmacije organiziraju Ljetnu školu kliničke farmacije.

Split, 25. kolovoza 2017. - Više od 150 polaznika iz Hrvatske i cijele Jugoistočne Europe, od 25. do 28. kolovoza u prostorijama Medicinskog fakulteta u Splitu usavršavat će svoje znanje i vještine u području ljekarničke skrbi i racionalne farmakoterapije.

„Poučeni prošlogodišnjim uspjehom i zadovoljstvom polaznika odlučili smo se i ove godine organizirati Ljetnu školu farmacije, koja je postala jedan od najvažnijih događaja u kalendaru svakog ljekarnika. Kroz interaktivne radionice pružit ćemo magistrima farmacije opće razine dodatna znanja koja su se u današnje vrijeme pokazala neophodnima u implementaciji ljekarničke skrbi. Naš cilj je, između ostalog, da polaznike naučimo kako da donesu odluke koje su najsigurnije i najučinkovitije za njihove pacijente“, istaknula je voditeljica tečaja doc.dr.sc.Arijana Meštrović, MPharm.

Ljetna škola imat će radionice na početnoj i naprednoj razini znanja iz područja kliničke farmacije, a tijekom trodnevne edukacije radit će se na 200 slučajeva iz prakse, kroz koje će biti obrađene teme kao što su individualizacija terapije, interakcija lijekova, savjetovanje pri izdavanju kontracepcije, novosti u terapiji šećerne bolesti, lijekovi u trudnoći i dojenju i sl. Voditelji škole doc.dr.sc. Arijana Meštrović, MPharm i prof.dr.sc. Darko Modun, dr.med, ove su godine u svoj tim uključili još dvije liječnice iz Hrvatske te dvojicu stranih predavača iz Irske i Švedske, eksperte u području ljekarničke skrbi koji su postulate kliničke farmacije uspješno implementirali u ljekarničku praksu u svojim zemljama.

Ovogodišnja ljetna škola s međunarodnim sudjelovanjem održava se uz podršku najveće farmaceutske kompanije u regiji PLIVE, a ovom je prigodom Mihael Furjan, predsjednik uprave PLIVE, istaknuo: „Koncept cjelovite ljekarničke skrbi sve više ulazi u zdravstvene sustave kao sastavni dio primarne zdravstvene zaštite, a ljekarnik postaje osoba zadužena ne samo za izdavanje terapije, već stručnjak koji prati pacijenta i njegovu terapiju. Dodatno, preuzima brigu o prevenciji i održavanju zdravlja te savjetuje o prilagodbama vezanima uz stil života i životne navike koje su važne za određene akutne poremećaje ili kronična stanja. Ova škola, kao dio nužnog cjeloživotnog usavršavanja ljekarnika, još je jedan bitan iskorak prema održivom i učinkovitijem zdravstvenom sustavu te poboljšanju usluga za pacijente koji su za nas u središtu svega što radimo“.

Ljetna škola počinje u petak 25.8. u 15h, kada će sudionike pozdraviti prof. dr. sc. Zoran Valić, prodekan za studij Medicine na engleskom jeziku i Mihael Furjan, predsjednik uprave PLIVE, a u nedjelju 27.08. skup će dodjelom certifikata sudionicima zatvoriti nova predsjednica Hrvatske ljekarničke Komore Ana Soldo, MPharm.

 

Za dodatne informacije kontaktirajte:
 

doc.dr.sc. Arijana Meštrović, MPharm   

Mob: +385 916 307 116 
E-mail: arijana.mestrovic@pharmaexpert.hr

prof.dr.sc. Darko Modun, dr.med.
Mob: +385 98 892 373
E-mail: drmodun@gmail.com


Tamara Sušanj Šulentić 
Direktorica Komunikacija
PLIVA HRVATSKA d.o.o.
Tel: + 385 1 3724 852
E-mail: tamara.sulentic@pliva.hr