Dobrodošli na www.pliva.hr

Održavanje vježbe u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Ministarstvom obrane Republike Hrvatske

Održavanje vježbe u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Ministarstvom obrane Republike Hrvatske

Na PLIVINOJ lokaciji u Zagrebu (Prilaz baruna Filipovića), 12. travnja 2018. s početkom u 11h, održat će se međuresorna operativno-pokazna vježba „TIM 1836“ Napad na kritičnu infrastrukturu. Vježbu organizira Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske – Ravnateljstvo policije u suradnji s Ministarstvom obrane Republike Hrvatske, Javnom vatrogasnom postrojbom Zagreb i PLIVOM.

Vježbom se želi prikazati sposobnost rada snaga MUP-a RH - Ravnateljstva policije, Hrvatske kopnene vojske, Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba i Vatrogasne postrojbe PLIVA Hrvatska d.o.o. kao i drugih nadležnih službi čija je suradnja ključan faktor u slučaju izbijanja ove vrste krizne situacije. Naglasak će biti stavljen na provjeru interventne pripravnosti i koordinacija svih službi koje sudjeluju u vježbi, te uvježbavanje rukovoditelja stožera u vođenju složene intervencije poput ove.

Vježbom se želi podići razinu spremnosti i osposobljenosti operativnih, prvenstveno gotovih snaga zaštite i spašavanja te ostalih sudionika, dodatno potaknuti izgradnju integriranog sustava zapovijedanja u složenim akcijama zaštite i spašavanja, provjeriti koordinacija svih subjekata zaštite te informirati opću javnost o aktivnostima subjekata zaštite i spašavanja.

Napominjemo da će se za vrijeme vježbe na navedenoj lokaciji nalaziti veći broj interventnih vozila, a koristit će se eksplozivna simulacijska naprava, a mogući su i snažni zvučni i vizualni efekti kao što su eksplozije, dim i slično.

Sve nadležne institucije upoznate su s održavanjem vježbe koja će se održati u kontroliranim uvjetima bez opasnosti za slučajne prolaznike ili građane koji žive u blizini.