Dobrodošli na www.pliva.hr

Započela PLIVINA ljetna škola kliničke farmacije

Započela PLIVINA ljetna škola kliničke farmacije

Medicinski fakultet Sveučilišta u Splitu (MEFST), u suradnji s etabliranom tvrtkom za edukaciju Pharma Expert, po četvrti put organizira Ljetnu školu kliničke farmacije za magistre farmacije, koja je zbog prošlogodišnjih uspjeha i zadovoljstva korisnika ponovno izazvala veliki interes polaznika te postala jedan od najvažnijih događaja u kalendaru svakog ljekarnika.

Split, 24. kolovoza 2018. - Oko 150 polaznika iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije prijavilo je svoje sudjelovanje kako bi kroz interaktivne radionice, na velikom broju slučajeva iz ljekarničke prakse,  usavršili svoje znanje i vještine donošenja odluka u području ljekarničke skrbi i racionalne farmakoterapije. Neke od tema su: Upotreba kliničkih smjernica, Farmakogenomika, Individualizacija terapije, Interakcije lijekova, Pristup pacijentima s Alzheimerovom bolešću, Novosti u terapiji epilepsije, Smjernice u liječenju dislipidemije, Racionalna primjena antibiotika, te kompleksni slučajevi iz prakse iz područja astme i hipertenzije. Polaznici mogu odlučiti između pohađanja tečaja početne ili napredne razine, ili radionica s inozemnim predavačima, međunarodnim ekspertima na tome području. Sve naučeno odmah je primjenjivo u svakodnevnoj praksi farmaceuta, na boljitak njihovih pacijenata.

PLIVA  sponzorira ovaj tečaj cjeloživotnog usavršavanja već četvrtu godinu, time podupirući edukacije ljekarnika i njihove napore da, prateći najnovije svjetske trendove, unaprijede ljekarničku praksu u Hrvatskoj i regiji.  Stoga ove godine tečaj nosi naslov «Ljetna škola kliničke farmacije s PLIVOM», s međunarodnim sudjelovanjem. 

Voditelji tečaja doc.dr.sc. Arijana Meštrović, MPharm i prof.dr.sc. Darko Modun, dr.med., ove su godine svoj tim proširili s dvije eminentne predavačice iz Hrvatske, doc.dr.sc. Donatellom Vrbanac i dr. sc. Tinom Poklepović Peričić koje će govoriti o translacijskoj znanosti u farmaciji, te prikazati slučajeve pravilnog odabira rješenja u odgovornom samoliječenju kroz radionicu hrvatskog Cochrane ogranka. Tu su i dvojica stranih predavača, prof. dr.sc. Martin Henman (Trinity College, Irska) i doc. dr. sc. Abdikarim Abdi (Near East University, Cipar), eksperti u području ljekarničke skrbi i kliničke farmacije.

Na početku Ljetne škole, u petak 24.8. sudionike će pozdraviti prof.dr.sc. Darko Modun, dr.med. i doc.dr.sc. Arijana Meštrović, MPharm u ime organizatora, te g. Mihael Furjan, predsjednik Uprave Plive i g. Frane Pešut, direktor prodaje i poslovanja s ljekarnama, u ime sponzora, a u nedjelju 26.08. skup će biti zaključen dodjelom certifikata svim sudionicima, te nagrada najuspješnijim autorima prikazanih slučajeva iz ljekarničke prakse.

Za dodatne informacije kontaktirajte:
 

doc.dr.sc. Arijana Meštrović, MPharm   

Mob: +385 916 307 116 

E-mail: arijana.mestrovic@pharmaexpert.hr

prof.dr.sc. Darko Modun, dr.med.

Mob: +385 98 892 373
E-mail: drmodun@gmail.com

Tamara Sušanj Šulentić 
Direktorica Komunikacija
PLIVA HRVATSKA d.o.o.
Tel: + 385 1 3724 852
E-mail: tamara.sulentic@pliva.hr