Dobrodošli na www.pliva.hr

PLIVI "Zlatni ključ" za najboljeg izvoznika u Sjedinjene Američke Države

PLIVI "Zlatni ključ" za najboljeg izvoznika u Sjedinjene Američke Države

Tijekom 14. konvencije hrvatskih izvoznika dodijeljene su nagrade "Zlatni ključ" za najbolje izvoznike u 2018. godini. Nagradu od 2008. godine Udruga Hrvatski izvoznici dodjeljuje najuspješnijim izvoznicima u Hrvatskoj u 14 kategorija.

PLIVA je bila nominirana u čak 5 kategorija, a u konkurenciji s kompanijama HS Produkt i OMCO Croatia, osvojila je prestižnu nagradu "Zlatni ključ" kao najbolji hrvatski izvoznik na tržište Sjedinjenih Američkih država.

U ime PLIVE i njezinih djelatnika nagradu je preuzeo Mihael Furjan, predsjednik Uprave PLIVE.

"Velika mi je čast u moje osobno i ime svih mojih kolegica i kolega preuzeti ovu nagradu. Proizvode izvozimo na 60 svjetskih tržišta, a upravo su Sjedinjene Američke Države naše najveće pojedinačno tržište i kao takvo jedno od najvažnijih na kojima poslujemo. Čestitam i svim ostalim dobitnicima i nominiranima. Vjerujem kako smo svjesni da je širenje poslovanja na strana tržišta jedan od ključnih elemenata stabilnog rast hrvatskog gospodarstva. “ ovom se prilikom kratko osvrnuo Mihael Furjan.

PLIVA je već dugi niz godina jedan od najznačajnijih hrvatskih izvoznika, ne samo u SAD već u cijeli niz zemalja, a udio izvoza u strukturi PLIVINE prodaje raste iz godine u godinu i danas je gotovo 90 posto. Izvoz kompanije sastoji se od izvoza tableta i injekcija, odnosno proizvoda, ali i specifičnih znanja. Otprilike 500 zaposlenika PLIVE u centrima za dijeljene aktivnosti podržava poslovanje Teve u Europi i svijetu te na taj način izvoze svoju ekspertizu u područjima Ljudskih potencijala, Nabave, IT-a i Financija.