Dobrodošli na www.pliva.hr

Profil kompanije

O PLIVI

PLIVA razvija i proizvodi gotove oblike lijekova i aktivne farmaceutske supstancije, a poslovanje se odvija na proizvodnim lokacijama u Zagrebu i Savskom Marofu. Danas PLIVA u Hrvatskoj ima približno 1700 zaposlenika, a velika pozornost usmjerena je na kontinuirano ulaganje u njihovo profesionalno usavršavanje.

Više >>>

Snaga kompanije leži u bogatstvu različitosti, iznimnoj stručnosti zaposlenika i njihovoj predanosti ostvarenju poslovnih ciljeva. PLIVIN je uspjeh njihova zasluga već generacijama.

PLIVA raspolaže najsuvremenijim razvojnim i proizvodnim kapacitetima te velikom broju tržišta diljem Europe i svijeta nudi širok portfelj kvalitetnih generičkih lijekova koji predstavljaju vrhunska terapijska rješenja. PLIVIN proizvodni portfelj uključuje suhe oralne i injektibilne oblike lijekova, kreme/masti, bezreceptne lijekove i aktivne farmaceutske supstancije. Lijekove koji se izdaju na recept kupuju veledrogerije i bolnice, dok se bezreceptni lijekovi nalaze u slobodnoj prodaji u ljekarnama.

Temeljni principi poslovanja su konkurentna proizvodnja i stalna briga o korisnicima te suradnja sa svim segmentima zdravstvenog sustava u Hrvatskoj i cijeloj regiji. Integracija s Tevom dodatno je ojačala PLIVINU vodeću poziciju u Hrvatskoj i na ključnim međunarodnim tržištima kojima smo u mogućnosti ponuditi široki portfelj visokokvalitetnih generičkih lijekova.

Proizvodni asortiman podijeljen je u terapijske skupine, među kojima su najveće: lijekovi za liječenje bolesti srca i krvožilnog sustava, lijekovi za liječenje bolesti probavnog sustava, antiinfektivi, onkološki lijekovi, lijekovi za bolesti mišićno-koštanog sustava, lijekovi koji se koriste kod neuroloških i psihijatrijskih oboljenja.

Zahvaljujući snazi svog brenda u Hrvatskoj PLIVA čvrsto drži lidersku poziciju, a PLIVIN brend je poznat i visoko cijenjen u cijeloj regiji. Snagu PLIVINOG brenda potvrđuje i priznanje Superbrands Croatia 2008. godine, koje se dodjeljuje samo vrhunskim hrvatskim tržišnim brendovima.

U 2011. godini PLIVA je ušla  u novi investicijski ciklus koji u sljedećih 3 do 5 godina predviđa ulaganja u visini od 120 milijuna dolara, namijenjenih izgradnji novog proizvodnog pogona u Savskom Marofu i proširenju proizvodnih kapaciteta u Zagrebu. Nova tvornica u Savskom Marofu otvorit će oko 100 novih radnih mjesta što izravno doprinosi jačanju hrvatskog gospodarstva.

Osim što je među najvećim domaćim kompanijama, PLIVA je i jedan od vodećih izvoznika: u 2009. godini na  top-ljestvici najvećih izvoznika PLIVA HRVATSKA na trećem je mjestu s izvozom vrijednim 2  milijarde kuna. Najveća PLIVINA tržišta su Hrvatska, SAD i Rusija. Slijede Poljska, Ukrajina, Bosna i Hercegovina, Češka Republika, Velika Britanija, Kazahstan i Mađarska.

U PLIVINOM proizvodnom lancu sudjeluje više od 1000 dobavljača s prometom većim od milijardu kuna. Sa svojim širokim portfeljem lijekova PLIVA je kvalitetan i pouzdan partner hrvatskom zdravstvenom sustavu i aktivan je član HUP Udruge proizvođača lijekova, HGK i drugih poslovnih zajednica.

O Tevi

Teva Pharmaceutical Industries Ltd. (NASDAQ: TEVA) je globalna farmaceutska kompanija specijalizirana za razvoj, proizvodnju i prodaju generičkih i inovativnih lijekova i aktivnih farmaceutskih supstancija. Teva je među 15 vodećih farmaceutskih kompanija i jedna od najvećih generičkih farmaceutskih kompanija na svijetu.

Više >>>

S više od 100 godina iskustva u području zaštite zdravlja, kompanija je prisutna na velikom broju međunarodnih tržišta na kojima posluje putem mreže svojih povezanih društava. Sjedište kompanije je u Izraelu, a kompanija više od 80 posto svojih prihoda od prodaje koji su u 2010. godini iznosili 16,1 mlrd. USD ostvaruje u Sjevernoj Americi i Europi Teva ima više od 40.000 zaposlenika diljem svijeta te proizvodne lokacije u Izraelu, Sjevernoj Americi, Europi i Latinskoj Americi.Od 1 do 31 u 10 sekundi

Jedna od najvećih generičkih farmaceutskih kompanija

Među prvih 15 globalnih farmaceutskih kompanija

53
milijarde tableta u 2009.

Poslovanje u 60 zemalja

Distribucija proizvoda na više od 100 tržišta

Globalni portfelj s više od 1.250 molekula

2.500
recepata svake minute

40.000
zaposlenika

Strateški cilj ostvariti prihode od prodaje od 31 milijardu dolara do 2015. godine.
Pravila poslovnog ponašanja

Poštenje i pravičnost važni su za Tevu, kako s aspekta radnih odnosa među zaposlenicima u kompaniji tako i odnosa s kupcima, dobavljačima i dioničarima.

Etičko ponašanje i integritet Tevinih zaposlenika diljem svijeta oduvijek su bili sastavni dio njene kulture.

Kao javno trgovačko društvo čijim se dionicama trguje u SAD-u, Teva podliježe odredbama Zakona Sarbanes Oxley, u skladu s kojima mora donijeti vlastita Pravila poslovnog ponašanja i postupati u skladu s odredbama Zakona o suzbijanju korupcije u inozemstvu (Foreign Corrupt Practices Act, FCPA).

Stoga je Teva početkom 2004. godine i donijela vlastita Pravila poslovnog ponašanja te odgovarajuću FCPA politiku.Korporativna društvena odgovornost

Teva je predana poboljšanju globalne zdravstvene skrbi i svjesna je svoje odgovornosti prema zajednicama u kojima posluje, a koja se očituje u raznim ulaganjima te pružanju odgovarajuće podrške.

 Naš se angažman u zajednicama u kojima poslujemo fokusira na promicanje (lokalnih) zdravstvenih i edukacijskih inicijativa te na dodatne aktivnosti kojima pridonosimo njihovoj dobrobiti.

Ponosni smo što i mnogi naši zaposlenici svojim dobrovoljnim radom pridonose zajednicama u kojima žive i rade.


© 2017 PLIVA HRVATSKA d.o.o. / Sva prava pridržana. / Važne pravne informacije / Impressum