Dobrodošli na www.pliva.hr

„Terry Fox Run“ održat će se 17. rujna na Jarunu

Tradicionalna svjetska humanitarna utrka pod nazivom „Maraton nade“, kojom se prikuplja novac za borbu protiv raka, održat će se već sedmu godinu zaredom na zagrebačkom Jarunu - 17. rujna u 16 sati.

„Terry Fox Run“ se svake godine trči u cijelom svijetu u čast mladića Terryja Foxa koji je, oboljevši od raka, izgubio nogu, a kasnije i život. Kako bi skupio novac za liječenje, 1980. je krenuo je na utrku po Kanadi koju je nazvao »Maraton nade«, a u čast Terryju, njegova obitelj je nastavila tradiciju. U njegovu čast utrka je postala tradicionalna u kanadskim gradovima, a u organizaciji kanadskih veleposlanstava održava se i u 55 zemalja širom svijeta.

Pokrovitelji utrke i ove godine su prva dama Hrvatske gđa. Milka Mesić i ministar zdravstva g. Neven Ljubičić, a organizatori Kanadsko veleposlanstvo, Hrvatska liga protiv raka i Uprava Jaruna. I PLIVA se, kao i ranijih godina, uključila u akciju i novčano je potpomogla.

Novac prikupljen u akciji namijenjen je dječjem onkološkom odjelu Kliničke bolnice Sestara milosrdnica. Od 9. rujna postavit će se i štand u Bogovićevoj ulici u Zagrebu, gdje će se moći kupiti majice s logom akcije. Kada se utrka prvi puta održala 2000. godine u Zagrebu prikupljeno je 15 tisuća kuna, 2003. oko 150.000 tisuća, 2004. godine 240.000 kn, a prošle, 2005. godine, rekordnih 380.000 kuna.

Gđa. Stefanie Beck, kanadska veleposlanica u Hrvatskoj je ovom prigodom izjavila: »Prošle smo godine sakupili 380 tisuća kuna kako bi omogućili daljnja istraživanja ove opake bolesti, a ove godine pripremamo veći opseg aktivnosti kojima želimo sakupiti još više novca kako bismo spasili još više života.»

Kako bi našim građanima omogućili pristup potrebnim informacijama i praćenje akcije, organizatori su otvorili besplatni info telefon 0800 300 301.

Organizatori pozivaju poslovnu zajednicu i sve građane Zagreba da i ove godine podrže svojim prilozima i aktivnostima Terry Fox Run. Donacije je moguće uplatiti u Raiffeisen banci na broj računa Hrvatske lige protiv raka: 2484008 - 1101745584.

Pozivamo  Vas da se pridružite utrci i time pridonesete ovoj vrijednoj humanoj inicijativi. Sudionici „Maratona nade“ prolaze stazu hodajući, trčeći, u vožnji rolama ili biciklom.

Za više informacija o Terry-ju Fox-u posjetite web stranicu: http://www.terryfoxrun.org