Dobrodošli na www.pliva.hr

Obavijest o obradi osobnih podataka i korištenju kolačića

Ovom internetskom stranicom (dalje u tekstu: "Stranica") upravlja društvo PLIVA HRVATSKA d.o.o., Prilaz baruna Filipovića 25, 10000 Zagreb, OIB 44205501677 (dalje u tekstu: "PLIVA"). PLIVA je član Teva grupe, a popis svih Tevinih povezanih društava možete pogledati na internetskoj stranici http://www.tevapharm.com/.

Ova obavijest o obradi osobnih podataka odnosi se na osobne podatke koje prikuplja PLIVA kao voditelj obrade. PLIVA poštuje Vašu privatnost k stoga u nastavku navodimo u koje svrhe koristimo Vaše osobne podatke i koja su Vaša prava u odnosu na zaštitu osobnih podataka.

PLIVA može prikupljati i obrađivati Vaše osobne podatke, kao što su ime i prezime, adresa, broj telefona ili e-mail adresa i druge podatke koje nam sami dostavite. Također, zbog same naravi korištenja Stranice prikupljamo podatke o IP adresama i kolačićima na način naveden u ovoj obavijesti. PLIVA može koristiti te podatke kako bi odgovorila na Vaše pojedinačne upite i stupila s Vama u kontakt, ako ste to zatražili te kako bi bolje razumjela Vaše potrebe te unaprijedila svoje proizvode i usluge, međutim, pružanje istih ne predstavlja Vašu obvezu.

Kako koristimo Vaše osobne podatke

Osobne podatke prikupljamo i potom obrađujemo u sljedeće svrhe:

1. kako bismo mogli ispuniti naše legitimne poslovne interese, posebice:

a) analizirati korištenje našom Stranicom i PLIVINIM društvenim mrežama radi stalnog poboljšanja sadržaja i mjerenja učinka

b) prilagoditi korištenje našom Stranicom i PLIVINIM društvenim mrežama, kao i našu komunikaciju, Vašim potrebama i navikama

2. kako bismo mogli uz Vašu suglasnost:

a) odgovarati na Vaše upite ili drugu korespondenciju / odgovoriti na Vaš upit koji ste nam postavili putem kontakt obrasca
U tu svrhu, sakupljamo one osobne podatke koje ste nam sami stavili na raspolaganje, a mogu uključivati Vaše ime i prezime, adresu, telefonski broj, e-mail adresu te podatke sadržane u Vašoj poruci. Od navedenih podataka jedino je pružanje Vaše e-mail adrese i sadržaja poruke nužan uvjet kako bismo Vas kontaktirali i odgovorili na Vaše pitanje.

b) pružiti Vam informacije o Plivinim proizvodima ili uslugama

c) postavljati kolačiće i slične tehnologije, kao što je opisano u nastavku

d) omogućiti Vam pristup PLIVINIM društvenim mrežama i korištenje njihovih funkcionalnosti

3. kako bismo ispunili zahtjeve koji proizlaze iz primjenjivih propisa, a osobito kako bismo odgovorili na zahtjeve državnih tijela za informacijama.

Pritom, budući da je PLIVIN predmet poslovanja razvoj, proizvodnja i prodaja lijekova i farmaceutskih proizvoda, obvezni smo poštovati propise iz područja farmakovigilancije, koji podrazumijevaju i obradu osobnih podataka u slučaju prijave nuspojave. Takva obrada nužna je radi procjene učinaka odnosno rizika lijekova i farmaceutskih proizvoda te suzbijanja neželjenih nuspojava, a što ujedno doprinosi zaštiti javnog interesa u području javnog zdravlja i osigurava visoke standarde kvalitete i sigurnosti lijekova i farmaceutskih proizvoda.

Dijeljenje Vaših osobnih podataka

Dijeljenje Vaših osobnih podataka
Vaše osobne podatke PLIVA može otkriti sljedećim kategorijama primatelja:

a) našim vanjskim suradnicima, stručnim savjetnicima i agentima;

b) povezanim društvima unutar Teva grupe diljem svijeta;

c) trećim stranama kao pružateljima usluga koji obrađuju Vaše osobne podatke u ime PLIVE i koji su vezani ugovornim obvezama čuvanja tajnosti i pružanja odgovarajuće razine sigurnosti Vaših osobnih podataka;

d) kupcima ili potencijalnim kupcima svih ili dijela PLIVINIH djelatnosti (i njihovim stručnim savjetnicima); i

e) državnim tijelima, ako je to propisano zakonom ili potrebno za zaštitu naših legitimnih interesa.

Naša Stranica ili društvene mreže mogu sadržavati poveznice na druge internetske stranice nad kojima nemamo nikakvu kontrolu. PLIVA nije odgovorna za politike ili prakse zaštite osobnih podataka drugih internetskih stranica. Neke poveznice mogu voditi i na druge internetske stranice kojima upravlja Pliva ili Tevina povezana društva koja djeluju prema posebnim politikama zaštite osobnih podataka. Ako pristupite takvim internetskim stranicama, predlažemo da pregledate politike zaštite osobnih podataka takvih stranica kako biste mogli razumjeti kako se na njima prikupljaju i obrađuju Vaši osobni podaci.

Kolačići i povezane tehnologije praćenja

Uporaba kolačića na Stranici PLIVA upotrebljava kolačiće kako bi o Vama prikupljala informacije i pohranila Vaše odabrane postavke na mreži. Kolačići su tekstualne datoteke koje sadrže male količine informacija koje se preuzimaju na Vaš uređaj kada posjetite internetsku stranicu. Kada stranicu ponovno posjetite, kolačići se vraćaju pripadajućoj internetskoj stranici: to je korisno jer takvoj internetskoj stranici omogućuje da prepozna Vaš uređaj. Za više informacija o kolačićima, posjetite www.allaboutcookies.org

PLIVA upotrebljava sljedeće kategorije kolačića na Stranici:

Kategorija 1: Strogo neophodni kolačići

Ovi su kolačići nužni kako bi Vam omogućili kretanje po Stranici i uporabu njezinih značajki. Bez tih kolačića ne mogu Vam se pružiti usluge koje ste zatražili (kao što je pamćenje Vaših podataka za prijavu).

Kategorija 2: Analitički kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o tome kako se ljudi koriste Stranicom. Primjerice, PLIVA upotrebljava ove kolačiće kako bi nam pomogli razumjeti kako korisnici dolaze na Stranicu, pregledavaju ili upotrebljavaju Stranicu te kako bi nam istaknuli pojedinosti koje možemo poboljšati kao što su navigacija, korisničko iskustvo i marketinške kampanje. Ovi kolačići sve informacije prikupljaju zbirno i stoga su takve informacije anonimne. Upotrebljavaju se samo za poboljšanje načina rada Stranice.

Kategorija 3: Funkcionalni kolačići

Ovi kolačići pamte Vaše odabire (kao što su odabiri jezika). Takvi se podaci potom mogu upotrijebiti kako bi Vam se osiguralo iskustvo koje je prikladnije Vašim odabirima i posjećivanje Stranice koje je prilagođenije Vašim potrebama i navikama. Informacije koje prikupljaju ovi kolačići mogu biti u anonimnom obliku i ovi kolačići ne mogu pratiti Vašu aktivnost pregledavanja na drugim internetskim stranicama.

Kategorija 4: Kolačići za ciljano oglašavanje

Ovi kolačići bilježe Vaš posjet Stranici, pojedinačne stranice koje posjetite i poveznice koje slijedite. Ova zbirka navika pregledavanja upotrebljava se za pružanje relevantnijih oglasa korisnicima.

Ako želite izbrisati bilo koje kolačiće koji su već na Vašem računalu, na internetskom pregledniku, u dijelu vezanom uz pomoć i podršku, potražite upute za pronalaženje datoteke ili direktorija koji pohranjuje kolačiće.

Informacije o brisanju ili kontroliranju kolačića također su dostupne na www.allaboutcookies.org. Imajte na umu da brisanjem kolačića (ili onemogućavanjem budućih kolačića) možda nećete moći pristupiti određenim dijelovima ili značajkama Stranice.

Uporaba web-pratilica

Određeni HTML dokumenti naše Stranice te mogući emailovi koje pošaljemo mogu sadržavati elektroničke slike poznate kao web-pratilice (ponekad se nazivaju i „jasni gifovi“) koje nam omogućuju pratiti koliko je korisnika posjetilo takve stranice ili pročitalo naše emailove. Web-pratilice prikupljaju samo ograničene podatke koji uključuju broj kolačića, vrijeme i datum pregleda stranice te opis stranice na kojoj se web-pratilica nalazi. Takve pratilice ne nose nikakve osobne podatke i upotrebljavaju se samo za praćenje učinkovitosti određene kampanje.

PLIVA na društvenim mrežama

U svojem poslovanju, koristimo društvene mreže i na taj način prikupljamo podatak o tome tko se s PLIVOM na taj način povezuje.

Društvene mreže Vama kao korisnicima u pravilu daju mogućnost objave određenog sadržaja na PLIVINOM profilu, čime isti može postati javan. Zato Vam preporučamo da budete oprezni prilikom korištenja društvenih mreža i objavljujete samo ono što želite učiniti javnim.

Ako nas kontaktirate na društvenim mrežama putem privatne poruke, s podacima koje s nama podijelite postupat ćemo sukladno primjenjivim propisima te ih bez Vaše suglasnosti sami nećemo učiniti javnima niti ćemo ih koristiti u drugu svrhu osim one u koju ste nam ih sami dali.

U svakom slučaju, napominjemo da je korištenje društvenih mreža podložno pravilima o zaštiti privatnosti koja su usvojili pružatelji platformi putem kojih se iste omogućuju te Vam preporučamo da ista proučite.

Kako pohranjujemo Vaše osobne podatke i koja su Vaša prava

Sve informacije koje smo o Vama prikupili zadržavamo pet godina od posljednje interakcije s PLIVOM. Nakon tog razdoblja, podatke premještamo u arhivu gdje držimo podatke u slučaju zahtjeva ili upita.

Ako ste se odlučili za primanje newslettera, komercijalnih emailova ili drugih obavijesti od PLIVE, naših povezanih društava ili trećih strana, ali ste se naknadno predomislili, ukidanje takve opcije možete zatražiti putem info@pliva.hr.

U svakom trenutku imate pravo od Pliva Hrvatska d.o.o. zatražiti pristup Vašim osobnim podacima i ispravak ili brisanje Vaših osobnih podataka ili ograničavanje obrade koja se odnosi na Vas. Također, imate pravo na ulaganje prigovora na obradu kao i pravo na prenosivost Vaših podataka. Navedena prava mogu biti ograničena u određenim situacijama - primjerice, u slučaju kada imamo zakonsku obvezu obrađivanja Vaših osobnih podataka.

Ako ste dali privolu na obradu Vaših podataka, takvu suglasnost možete u bilo kojem trenutku povući.

U slučaju bilo kakvih pitanja vezano za zaštitu osobnih podataka i ostvarenje Vaših prava, možete se obratiti našem službeniku za zaštitu podataka na e-mail: EUPrivacy@tevaeu.com.

U slučaju da želite zatražiti izmjenu ili brisanje Vaših osobnih podataka obratite se na e-mail: personaldataprotection@pliva.com.

Ako sumnjate na povredu u postupku obrade Vaših podataka od strane Društva, imate pravo podnijeti pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

Međunarodni prijenosi

PLIVA, kao dio Teva grupe, djeluje na međunarodnoj razini i može prenositi Vaše osobne podatke u povezana društva i u zemlje izvan Vaše vlastite te izvan Europskog gospodarskog prostora, uključujući u zemlje koje nisu obuhvaćene odlukom o primjerenosti Europske komisije jer nemaju istovjetne propise o zaštiti osobnih podataka. Prilikom prenošenja Vaših podataka u takve zemlje PLIVA se koristi odobrenim standardnim ugovornim klauzulama Europske komisije, odnosno osigurava da svaki primatelj ima odgovarajuću certifikaciju sustava zaštite privatnosti ili obvezujuća korporativna pravila. 

Promjene u ovoj Obavijesti o zaštiti privatnosti

Svaka promjena PLIVINE politike zaštite osobnih podataka na Stranici bit će pravodobno objavljena putem iste.

Stupa na snagu: 25. svibnja 2018.

PLIVINA IZJAVA O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA U PODRUČJU FARMAKOVIGILANCIJE

Pliva Hrvatska d.o.o., Prilaz baruna Filipovića 25, 10 000 Zagreb (dalje „PLIVA“ ili „mi“) kao odgovorna farmaceutska kompanija posebnu pažnju posvećuje zaštiti osobnih podataka. Uzimajući u obzir specifičnost PLIVINOG predmeta poslovanja, moguće je da ćemo obrađivati Vaše osobne podatke radi zaštite javnog interesa u području javnog zdravlja ili ključnih interesa pacijenata kao što je to u slučaju prijave nuspojave povezane s uporabom lijeka, a sve s ciljem procjene učinka odnosno rizika lijekova i farmaceutskih proizvoda te suzbijanja neželjenih nuspojava.

Definicije koje se koriste u ovoj Izjavi

Nuspojava“ je svaka neželjena, slučajna ili štetna pojava povezana s uporabom Plivinog lijeka.

Osobni podaci“su podaci koji se odnose na svaku živu osobu koja se može identificirati (npr. Vi, Vaš liječnik ili član obitelji).

Teva“ je Teva Pharmaceutical Industries Ltd. ili njezina povezana društva (Pliva Hrvatska d.o.o.), koja se također u ovoj Izjavi navodi kao „mi“, „nas“ i „naš“.

Pliva i zaštita vaših osobnih podataka

Sigurnost pacijenata iznimno je važna za Plivu, koja uporabi svojih proizvoda pristupa vrlo ozbiljno. Pliva treba biti u mogućnosti stupiti u kontakt s ljudima koji s njom kontaktiraju u vezi s njezinim proizvodima kako bi mogla pratiti te upite i pribaviti dodatne informacije, odgovoriti na zahtjeve ili poslati tražene materijale. U ovoj se Izjavi opisuje način na koji prikupljamo i obrađujemo vaše osobne podatke. To nam pomaže u ispunjavanju naše obveze praćenja sigurnosti primjene svih naših lijekova na tržištu ili u kliničkom razvoju (te su obveze poznate i kao obveze u području farmakovigilancije).

Ova izjava je također primjenjiva i za kozmetičke proizvode obzirom da Europska legislativa zahtjeva praćenje sigurnosti i kozmetičkih proizvoda. Međutim, kako bi se olakšalo daljnje čitanje referiramo se samo na farmakovigilanciju.

Područje primjene ove Izjave

Ova Izjava primjenjuje se na podatke koje od vas prikupljamo elektroničkim putem, telefonom, telefaksom, e-poštom ili poštom, odnosno koje prikupljamo na osnovi propisa o prijavljivanju nuspojava koje je Pliva dužna slijediti. Podatke o vama možemo prikupljati i putem specifičnih obrazaca koje dostavite na lokaciju u Plivinom posjedu ili pod njezinim nadzorom.

Ako ste  pacijent, podatke o vama možemo dobiti i od treće strane koja prijavljuje nuspojavu koju ste imali. Takva treća strana može uključivati liječnike, odvjetnike, rođake ili druge predstavnike opće javnosti.

Podaci koje prikupljamo i zašto ih prikupljamo

Pliva je u okviru programa farmakovigilancije zakonski obvezna prikupljati određene podatke koji su podrobnije navedeni dalje u tekstu.

Pacijenti (subjekt prijave određene nuspojave)

Osobne podatke o vama prikupljamo kad nam dostavite, odnosno kad nam treća strana dostavi podatke o vama koji su vezani uz nuspojavu koju ste imali vi ili neka druga osoba. Kad sami prijavljujete nuspojave, molimo da proučite i odjeljak Prijavitelji.

Zakoni i propisi o farmakovigilanciji od nas iziskuju vođenje „detaljne evidencije“ o svakoj nuspojavi koja nam je prijavljena, što omogućuje njezinu evaluaciju i povezivanje s drugim nuspojavama prijavljenima za isti proizvod. Osobne podatke koje možemo prikupiti kad ste Vi subjekt prijave određene nuspojave su:

 • ime ili inicijali;
 • dob i datum rođenja;
 • spol;
 • težina i visina;
 • podaci o proizvodu koji je uzrokovao nuspojavu, uključujući dozu koju uzimate ili koja Vam je propisana, razlog zašto uzimate proizvod ili zašto Vam je propisan te bilo koje naknadne promjene u vašem uobičajenom rasporedu uzimanja lijekova;
 • podaci o ostalim lijekovima ili pripravcima koje uzimate ili ste uzimali u vrijeme nuspojave, uključujući dozu koju uzimate ili koja Vam je propisana, koliko ste dugo uzimali lijek, razlog zašto uzimate taj lijek i bilo koje naknadne promjene u vašem uobičajenom rasporedu uzimanja lijekova;
 • podaci o nuspojavama koje ste imali, terapijama koje ste primali za liječenje tih nuspojava i bilo koje druge dugoročne posljedice te nuspojave za vaše zdravlje i
 • drugi podaci iz povijesti bolesti koje prijavitelj smatra značajnima, kao što su laboratorijska izvješća, lijekovi koje je bolesnik uzimao i povijest bolesti.

U skladu sa zakonom, određeni se podaci smatraju „posebno osjetljivim osobnim podacima“, a uključuju informacije o vašem:

 • zdravlju;
 • nacionalnosti;
 • vjerskom opredjeljenju i
 • spolnom životu.

Ti se podaci obrađuju samo kad je to važno i potrebno za pravilno dokumentiranje nuspojava i za ispunjavanje zahtjeva u području farmakovigilancije. Ti zahtjevi nama i tijelima nadležnima za farmakovigilanciju omogućuju da u budućnosti dijagnosticiramo, liječimo i sprječavamo takve nuspojave.

Prijavitelji

Podatke o Vama prikupljamo kad nam dostavite informacije o sebi vezane uz nuspojavu koju ste prijavili.

U skladu sa zakonima i propisima o farmakovigilanciji dužni smo osigurati sljedivost nuspojava i njihovu dostupnost za daljnje praćenje. Stoga moramo čuvati dostatne informacije o prijaviteljima koje će nam omogućiti da s Vama kontaktiramo nakon što nam prijavite nuspojavu. Osobni podaci koje možemo prikupiti o vama nakon što nam prijavite nuspojavu su:

 • ime;
 • kontaktni podaci (koji mogu uključivati vašu adresu, adresu e-pošte, broj telefona ili broj telefaksa);
 • zanimanje (ovaj podatak može odrediti pitanja koja će Vam biti postavljena o nuspojavi, ovisno o pretpostavljenoj razini vaših medicinskih znanja) i
 • odnos sa subjektom prijave određene nuspojave.

Uvijek kad ste i subjekt prijave određene nuspojave, ti se podaci mogu kombinirati s podacima koje ste dostavili o nuspojavama koje ste imali. Međutim, podaci o pacijentima, rođacima ili drugim prijaviteljima koji nisu medicinske struke ne unose se u Tevinu Globalnu farmakovigilancijsku bazu podataka (vidjeti dalje u tekstu).

Kako upotrebljavamo i dijelimo informacije

U sklopu obveza u području farmakovigilancije, možemo upotrebljavati i dijeliti informacije o Vama kako bismo:

 • istražili nuspojavu;
 • kontaktirali s Vama radi dodatnih informacija o nuspojavi koju ste prijavili;
 • povezali informacije o nuspojavi s informacijama o drugim nuspojavama koje je Pliva primila i to radi analize sigurnosti serije lijeka, Plivina proizvoda ili djelatne tvari i
 • nacionalnim tijelima ili u EU bazu podataka Eudravigilance dostavili obvezne prijave o nuspojavama koje će im omogućiti analizu sigurnosti serije lijeka, Plivinog proizvoda, generičkog lijeka ili djelatne tvari, uz nuspojave prijavljene iz drugih izvora.

Osobni podaci koje smo prikupili od vas u okviru programa farmakovigilancije mogu se prenijeti trećoj strani prilikom prodaje, dodjele ili prijenosa nekog od naših proizvoda, u kojem bismo slučaju tražili od kupca ili osobe kojoj je dodijeljen ili prenesen taj proizvod da s tim osobnim podacima postupa u skladu s primjenjivim zakonima i propisima o zaštiti osobnih podataka.

Osobne podatke možemo i razmjenjivati s drugim farmaceutskim kompanijama ili drugim licencnim partnerima i to u onim slučajevima u kojima obveze u području farmakovigilancije koje se odnose na proizvode iziskuju razmjenu takvih informacija o sigurnosti primjene proizvoda.

PLIVA, kao dio Teva grupe, djeluje na međunarodnoj razini i na temelju legitimnog interesa može prenositi Vaše osobne podatke u povezana društva i u zemlje izvan Europske unije, uključujući u zemlje koje nisu obuhvaćene odlukom o primjerenosti Europske komisije jer nemaju istovjetne propise o zaštiti osobnih podataka. Prilikom prenošenja Vaših osobnih podataka u takve zemlje, PLIVA se koristi odobrenim standardnim ugovornim klauzulama Europske komisije, odnosno osigurava da svaki primatelj ima odgovarajuću certifikaciju sustava zaštite privatnosti ili obvezujuća korporativna pravila.

Informacije razmjenjujemo s nacionalnim i europskim tijelima u skladu sa zakonima i propisima o farmakovigilanciji. Međutim, ne možemo kontrolirati kako će oni upotrebljavati Vaše podatke.

Globalna farmakovigilancijska baza podataka

Budući da smo u skladu s obvezama u području farmakovigilancije dužni analizirati strukturu prijavljenih nuspojava zaprimljenih iz svake zemlje u kojoj prodajemo svoje proizvode, analizu provodi međunarodna skupina liječnika visoko kvalificiranih za sigurnost primjene lijekova. Kako bismo ispunili te zahtjeve, informacije prikupljene u sklopu prijavljenih nuspojava razmjenjuju se u Tevi širom svijeta putem Globalne farmakovigilancijske baze podataka. Ta baza podataka je i alat putem kojeg Pliva unosi prijavljene nuspojave u bazu podataka Eudravigilance. Sve informacije o pacijentima opisane pod Pacijenti (subjekt prijave određene nuspojave) mogu se unijeti u ovu bazu podataka. Isto tako, u tu se bazu mogu uključiti i sva polja s podacima o Prijavitelju, osim u slučajevima u kojima prijavitelj nije zdravstveni djelatnik.

Kako čuvamo informacije i Vaša prava

Budući da je sigurnost bolesnika iznimno važna, sve informacije koje prikupimo o Vama u sklopu prikupljanja izvješća o nuspojavama čuvamo kako bismo s vremenom mogli pravilno procijeniti sigurnost primjene naših proizvoda.

Svojim informacijama možete pristupiti i ispraviti ih u bilo koje vrijeme kontaktirajući s Plivinim timom za Farmakovigilanciju [Safety.Croatia@tevapharm.com]. Iz zakonskih razloga ne možemo izbrisati informacije koje smo prikupili u sklopu prijavljivanja nuspojava, osim ako nisu netočne. Uz to, možemo Vas zatražiti i da potvrdite svoj identitet prije nego što odobrimo Vaš zahtjev za pristup Vašim podacima ili za njihov ispravak. Vaše pravo na takav pristup ili ispravak podataka može biti ograničeno primjenjivim zakonima i propisima.

Sigurnost

Pliva poduzima mjere kako bi osigurala Vaše osobne podatke od slučajnog gubitka ili neovlaštenog pristupa, uporabe, promjene ili otkrivanja. Prijenos podataka obavlja se na siguran način, korištenjem SSL enkripcije, te se ti podaci pohranjuju na sigurnim serverima. Također, Pliva poduzima i dodatne mjere za sigurnost informacija koje uključuju kontrolu pristupa, stroge mjere fizičke zaštite i mjere prikupljanja, čuvanja i obrade informacija.

Međunarodni prijenos podataka

Mjesto pohrane svih farmakovigilancijskih baza podataka, uključujući Globalnu farmakovigilancijsku bazu podataka, je Teva u Izraelu. Podatke kontinuirano administriraju i podržavaju Tevini farmakovigilancijski informatički timovi u Izraelu, Njemačkoj i Sjedinjenim Američkim Državama. Teva je također angažirala kompaniju Accenture Services Private Limited iz Indije za unos, administriranje i brisanje podataka iz određenog dijela farmakovigilancijske baze podataka.

Podaci o pacijentu  mogu se prenositi diljem svijeta i kao dio naše Globalne farmakovigilancijske baze podataka (vidi raniji tekst).

Ti prijenosi podataka mogu uključivati i prijenos iz Vaše zemlje u zemlje koje ne primjenjuju primjerenu razinu zaštite osobnih podataka u skladu s Vašim nacionalnim ili europskim zakonima i propisima. Teva međutim poduzima primjerene mjere kako bi osigurala primjerenu zaštitu Vaših podataka iznesenih u te zemlje. Dok su podaci u Tevinim sustavima, sigurnosne mjere opisane u ovoj Izjavi uvijek se primjenjuju, a kad se podaci obrađuju u sustavima drugih stranaka, Teva osigurava sklapanje ugovora s takvima strankama kako bi osigurala da i one primjenjuju primjerene sigurnosne mjere.

Promjene ove Izjave

Ako odlučimo supstancijalno promijeniti ovu Izjavu , obavijest o tim promjenama objavit ćemo na istaknutom mjestu na našim stranicama.

Kontaktni podaci

Vaši se podaci dostavljaju Tevi koja ih čuva u svojim bazama podataka na serverima u Izraelu. Te servere, koji su u njezinom vlasništvu, održava Teva Pharmaceutical Industries Ltd., izraelsko društvo s ograničenom odgovornošću sa sjedištem na adresi:

Teva Pharmaceutical Industries Ltd.

5 Basel Street

PO Box 3190

Petach Tikva 49131

Izrael

Ako u bilo koje vrijeme imate pitanja o ovoj Izjavi, molimo da nam pošaljete poruku e-pošte na Safety.Croatia@tevapharm.com. Učinit ćemo što je u našoj moći kako bismo odmah odgovorili na Vaše pitanje ili riješili Vaš problem.

Ako sumnjate na povredu u postupku obrade Vaših podataka od strane PLIVE, imate pravo podnijeti pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

U slučaju bilo kakvih pitanja vezano za zaštitu osobnih podataka i ostvarenje Vaših prava, možete se obratiti našem službeniku za zaštitu podataka na e-mail: EUPrivacy@tevaeu.com ili personaldataprotection@pliva.com.

© 2018 PLIVA HRVATSKA d.o.o. / Sva prava pridržana. / Važne pravne informacije / Zaštita privatnosti i kolačići / Impressum