Dobrodošli na www.pliva.hr

Obavijest o obradi osobnih podataka i korištenju kolačića

Ovom internetskom stranicom (dalje u tekstu: "Stranica") upravlja društvo PLIVA HRVATSKA d.o.o., Prilaz baruna Filipovića 25, 10000 Zagreb, OIB 44205501677 (dalje u tekstu: "PLIVA"). PLIVA je član Teva grupe, a popis svih Tevinih povezanih društava možete pogledati na internetskoj stranici http://www.tevapharm.com/.

Ova obavijest o obradi osobnih podataka odnosi se na osobne podatke koje prikuplja PLIVA kao voditelj obrade. PLIVA poštuje Vašu privatnost k stoga u nastavku navodimo u koje svrhe koristimo Vaše osobne podatke i koja su Vaša prava u odnosu na zaštitu osobnih podataka.

PLIVA može prikupljati i obrađivati Vaše osobne podatke, kao što su ime i prezime, adresa, broj telefona ili e-mail adresa i druge podatke koje nam sami dostavite. Također, zbog same naravi korištenja Stranice prikupljamo podatke o IP adresama i kolačićima na način naveden u ovoj obavijesti. PLIVA može koristiti te podatke kako bi odgovorila na Vaše pojedinačne upite i stupila s Vama u kontakt, ako ste to zatražili te kako bi bolje razumjela Vaše potrebe te unaprijedila svoje proizvode i usluge, međutim, pružanje istih ne predstavlja Vašu obvezu.

Kako koristimo Vaše osobne podatke

Osobne podatke prikupljamo i potom obrađujemo u sljedeće svrhe:

1. kako bismo mogli ispuniti naše legitimne poslovne interese, posebice:

a) analizirati korištenje našom Stranicom i PLIVINIM društvenim mrežama radi stalnog poboljšanja sadržaja i mjerenja učinka

b) prilagoditi korištenje našom Stranicom i PLIVINIM društvenim mrežama, kao i našu komunikaciju, Vašim potrebama i navikama

2. kako bismo mogli uz Vašu suglasnost:

a) odgovarati na Vaše upite ili drugu korespondenciju / odgovoriti na Vaš upit koji ste nam postavili putem kontakt obrasca
U tu svrhu, sakupljamo one osobne podatke koje ste nam sami stavili na raspolaganje, a mogu uključivati Vaše ime i prezime, adresu, telefonski broj, e-mail adresu te podatke sadržane u Vašoj poruci. Od navedenih podataka jedino je pružanje Vaše e-mail adrese i sadržaja poruke nužan uvjet kako bismo Vas kontaktirali i odgovorili na Vaše pitanje.

b) pružiti Vam informacije o Plivinim proizvodima ili uslugama

c) postavljati kolačiće i slične tehnologije, kao što je opisano u nastavku

d) omogućiti Vam pristup PLIVINIM društvenim mrežama i korištenje njihovih funkcionalnosti

3. kako bismo ispunili zahtjeve koji proizlaze iz primjenjivih propisa, a osobito kako bismo odgovorili na zahtjeve državnih tijela za informacijama.

Pritom, budući da je PLIVIN predmet poslovanja razvoj, proizvodnja i prodaja lijekova i farmaceutskih proizvoda, obvezni smo poštovati propise iz područja farmakovigilancije, koji podrazumijevaju i obradu osobnih podataka u slučaju prijave nuspojave. Takva obrada nužna je radi procjene učinaka odnosno rizika lijekova i farmaceutskih proizvoda te suzbijanja neželjenih nuspojava, a što ujedno doprinosi zaštiti javnog interesa u području javnog zdravlja i osigurava visoke standarde kvalitete i sigurnosti lijekova i farmaceutskih proizvoda.

Dijeljenje Vaših osobnih podataka

Dijeljenje Vaših osobnih podataka
Vaše osobne podatke PLIVA može otkriti sljedećim kategorijama primatelja:

a) našim vanjskim suradnicima, stručnim savjetnicima i agentima;

b) povezanim društvima unutar Teva grupe diljem svijeta;

c) trećim stranama kao pružateljima usluga koji obrađuju Vaše osobne podatke u ime PLIVE i koji su vezani ugovornim obvezama čuvanja tajnosti i pružanja odgovarajuće razine sigurnosti Vaših osobnih podataka;

d) kupcima ili potencijalnim kupcima svih ili dijela PLIVINIH djelatnosti (i njihovim stručnim savjetnicima); i

e) državnim tijelima, ako je to propisano zakonom ili potrebno za zaštitu naših legitimnih interesa.

Naša Stranica ili društvene mreže mogu sadržavati poveznice na druge internetske stranice nad kojima nemamo nikakvu kontrolu. PLIVA nije odgovorna za politike ili prakse zaštite osobnih podataka drugih internetskih stranica. Neke poveznice mogu voditi i na druge internetske stranice kojima upravlja Pliva ili Tevina povezana društva koja djeluju prema posebnim politikama zaštite osobnih podataka. Ako pristupite takvim internetskim stranicama, predlažemo da pregledate politike zaštite osobnih podataka takvih stranica kako biste mogli razumjeti kako se na njima prikupljaju i obrađuju Vaši osobni podaci.

Kolačići i povezane tehnologije praćenja

Uporaba kolačića na Stranici PLIVA upotrebljava kolačiće kako bi o Vama prikupljala informacije i pohranila Vaše odabrane postavke na mreži. Kolačići su tekstualne datoteke koje sadrže male količine informacija koje se preuzimaju na Vaš uređaj kada posjetite internetsku stranicu. Kada stranicu ponovno posjetite, kolačići se vraćaju pripadajućoj internetskoj stranici: to je korisno jer takvoj internetskoj stranici omogućuje da prepozna Vaš uređaj. Za više informacija o kolačićima, posjetite www.allaboutcookies.org

PLIVA upotrebljava sljedeće kategorije kolačića na Stranici:

Kategorija 1: Strogo neophodni kolačići

Ovi su kolačići nužni kako bi Vam omogućili kretanje po Stranici i uporabu njezinih značajki. Bez tih kolačića ne mogu Vam se pružiti usluge koje ste zatražili (kao što je pamćenje Vaših podataka za prijavu).

Kategorija 2: Analitički kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o tome kako se ljudi koriste Stranicom. Primjerice, PLIVA upotrebljava ove kolačiće kako bi nam pomogli razumjeti kako korisnici dolaze na Stranicu, pregledavaju ili upotrebljavaju Stranicu te kako bi nam istaknuli pojedinosti koje možemo poboljšati kao što su navigacija, korisničko iskustvo i marketinške kampanje. Ovi kolačići sve informacije prikupljaju zbirno i stoga su takve informacije anonimne. Upotrebljavaju se samo za poboljšanje načina rada Stranice.

Kategorija 3: Funkcionalni kolačići

Ovi kolačići pamte Vaše odabire (kao što su odabiri jezika). Takvi se podaci potom mogu upotrijebiti kako bi Vam se osiguralo iskustvo koje je prikladnije Vašim odabirima i posjećivanje Stranice koje je prilagođenije Vašim potrebama i navikama. Informacije koje prikupljaju ovi kolačići mogu biti u anonimnom obliku i ovi kolačići ne mogu pratiti Vašu aktivnost pregledavanja na drugim internetskim stranicama.

Kategorija 4: Kolačići za ciljano oglašavanje

Ovi kolačići bilježe Vaš posjet Stranici, pojedinačne stranice koje posjetite i poveznice koje slijedite. Ova zbirka navika pregledavanja upotrebljava se za pružanje relevantnijih oglasa korisnicima.

Ako želite izbrisati bilo koje kolačiće koji su već na Vašem računalu, na internetskom pregledniku, u dijelu vezanom uz pomoć i podršku, potražite upute za pronalaženje datoteke ili direktorija koji pohranjuje kolačiće.

Informacije o brisanju ili kontroliranju kolačića također su dostupne na www.allaboutcookies.org. Imajte na umu da brisanjem kolačića (ili onemogućavanjem budućih kolačića) možda nećete moći pristupiti određenim dijelovima ili značajkama Stranice.

Uporaba web-pratilica

Određeni HTML dokumenti naše Stranice te mogući emailovi koje pošaljemo mogu sadržavati elektroničke slike poznate kao web-pratilice (ponekad se nazivaju i „jasni gifovi“) koje nam omogućuju pratiti koliko je korisnika posjetilo takve stranice ili pročitalo naše emailove. Web-pratilice prikupljaju samo ograničene podatke koji uključuju broj kolačića, vrijeme i datum pregleda stranice te opis stranice na kojoj se web-pratilica nalazi. Takve pratilice ne nose nikakve osobne podatke i upotrebljavaju se samo za praćenje učinkovitosti određene kampanje.

PLIVA na društvenim mrežama

U svojem poslovanju, koristimo društvene mreže i na taj način prikupljamo podatak o tome tko se s PLIVOM na taj način povezuje.

Društvene mreže Vama kao korisnicima u pravilu daju mogućnost objave određenog sadržaja na PLIVINOM profilu, čime isti može postati javan. Zato Vam preporučamo da budete oprezni prilikom korištenja društvenih mreža i objavljujete samo ono što želite učiniti javnim.

Ako nas kontaktirate na društvenim mrežama putem privatne poruke, s podacima koje s nama podijelite postupat ćemo sukladno primjenjivim propisima te ih bez Vaše suglasnosti sami nećemo učiniti javnima niti ćemo ih koristiti u drugu svrhu osim one u koju ste nam ih sami dali.

U svakom slučaju, napominjemo da je korištenje društvenih mreža podložno pravilima o zaštiti privatnosti koja su usvojili pružatelji platformi putem kojih se iste omogućuju te Vam preporučamo da ista proučite.

Kako pohranjujemo Vaše osobne podatke i koja su Vaša prava

Sve informacije koje smo o Vama prikupili zadržavamo pet godina od posljednje interakcije s PLIVOM. Nakon tog razdoblja, podatke premještamo u arhivu gdje držimo podatke u slučaju zahtjeva ili upita.

Ako ste se odlučili za primanje newslettera, komercijalnih emailova ili drugih obavijesti od PLIVE, naših povezanih društava ili trećih strana, ali ste se naknadno predomislili, ukidanje takve opcije možete zatražiti putem info@pliva.hr.

U svakom trenutku imate pravo od Pliva Hrvatska d.o.o. zatražiti pristup Vašim osobnim podacima i ispravak ili brisanje Vaših osobnih podataka ili ograničavanje obrade koja se odnosi na Vas. Također, imate pravo na ulaganje prigovora na obradu kao i pravo na prenosivost Vaših podataka. Navedena prava mogu biti ograničena u određenim situacijama - primjerice, u slučaju kada imamo zakonsku obvezu obrađivanja Vaših osobnih podataka.

Ako ste dali privolu na obradu Vaših podataka, takvu suglasnost možete u bilo kojem trenutku povući.

U slučaju bilo kakvih pitanja vezano za zaštitu osobnih podataka i ostvarenje Vaših prava, možete se obratiti našem službeniku za zaštitu podataka na e-mail: EUPrivacy@tevaeu.com.

U slučaju da želite zatražiti izmjenu ili brisanje Vaših osobnih podataka obratite se na e-mail: personaldataprotection@pliva.com.

Ako sumnjate na povredu u postupku obrade Vaših podataka od strane Društva, imate pravo podnijeti pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

Međunarodni prijenosi

PLIVA, kao dio Teva grupe, djeluje na međunarodnoj razini i može prenositi Vaše osobne podatke u povezana društva i u zemlje izvan Vaše vlastite te izvan Europskog gospodarskog prostora, uključujući u zemlje koje nisu obuhvaćene odlukom o primjerenosti Europske komisije jer nemaju istovjetne propise o zaštiti osobnih podataka. Prilikom prenošenja Vaših podataka u takve zemlje PLIVA se koristi odobrenim standardnim ugovornim klauzulama Europske komisije, odnosno osigurava da svaki primatelj ima odgovarajuću certifikaciju sustava zaštite privatnosti ili obvezujuća korporativna pravila. 

Promjene u ovoj Obavijesti o zaštiti privatnosti

Svaka promjena PLIVINE politike zaštite osobnih podataka na Stranici bit će pravodobno objavljena putem iste.

Stupa na snagu: 25. svibnja 2018.